Stem på Atakan for rektor på UiB i 2013

Universitetet i Bergen skal bidra til utvikling av samfunnet gjennom kunnskap og visdom. Sapientia et scientia societas crescit.

Fremtidens universitet er ikke YouTube!

Fremtidens universitet er ikke YouTube!

Jeg har snakket med flere i dag som tror at både vi og Team Olsen vil TVINGE videoopptak av alle forelesninger. Det er overhodet ikke tilfellet! Video passer for store monologforelesninger, og studenter i slike fag vil svært gjerne ha videoopptak for å kunne repetere stoffet. Vi må sørge for at det er lett for forelesere i slike emner å gjøre opptak og dele dette med studentene (f.eks. gjennom Miside) når det passer faglig og pedagogisk. 

Men videoopptak passer sjelden for dialogbasert læring, og kan være direkte skadelig å gjøre opptak av seminarundervisning, problembasert undervisning, diskusjoner osv. Team Atakan vil ha digitale løsninger som passer det enkelte fag!

Dette innlegget vi skrev i BT for et par måneder siden forklarer hvorfor Team Atakan mener fokuset på podcasting blir for ensidig.

Digitalisering er langt mer enn bare videoopptak av forelesninger. Det er derimot mange andre måter man kan bruke det digitale i undervisningen som er mer fruktbare for aktiv læring – f.eks. verktøy for samskriving, for tilbakemeldinger, for samarbeid, språklab, simuleringer osv osv osv.

Reklamer

Forfatter: Jill Walker Rettberg

Professor of Digital Culture at the University of Bergen.

Kommentarer er stengt.